romeoemin Admin
Mesaj Sayısı : 478 Nerden : mezardan İş/Hobiler : kalp-kırıcı Lakap : Aragon-pc Kayıt tarihi : 10/07/08
| Konu: Dualarrrrrr Ptsi Tem. 28, 2008 10:47 am | |
| Kurandaki sureleri Arapca,Türkce,Latince ve diger dillerde okumak, dinlemek ve bilgisayariniza indirmek icin buraya tiklayiniz..
FATIHA SURESI
Bismillahirrahmanirrahim Rahman ve Rahim olan Allah isminin manasiyla (baslarim)
Elhamdu lillahi rabbil alemin,
..hamd, alemlerin rabbi olan,
Errahman-irrahim,
..rahman ve rahim olan Allaha aittir.
Maliki yevmid diyn,
..Din gününün malikidir..
iyyake nabudü ve iyyake nestayn.
..yalniz sana kulluk eder ve yalniz senden yardim isteriz..
ihdinas siratal mustakiym,
..hidayet et bize, dogru yola..
Siratelleziyne enamte aleyhim gayril magdubi aleyhim veladdalliyn.
..O dogru yola ki, enamda bulunduklarina nasib ettin o yolu; gazabina ulasanlarin ve dalalette kalanlarin degil.
ASR SURESI
Vel asri. ASRa yemin olsun ki,
innel insane lefiy husr. insan gerçekten hüsrandadir.
ilelleziyne amenu ve amilus salihati, ve tevasav Bilhhakk ve tevasav Bis-sabr. Ancak iman eden, ameli saliha isleyen, HAKk ve sabr tavsiye eden müstesna!...
KAFIRUN SURESI
Kul ya eyyuhel kâfirûn. Lâ a'büdü ma ta'budûn vela entüm abidûne ma a'bud. Vela ene a'bidune ma abettüm. Vela entüm abiduna ma a'büd. Leküm diynüküm veliyeddin.
De ki,
Ey Kâfirler!
Ben sizin tapmakta olduklariniza tapmam.
Benim taptigima (kulluk ettigime) de sizler tapmazsiniz
Ben de sizin taptiklariniza tapacak (Kulluk edecek) degilim.
Benim taptigima (Kulluk ettigime) de sizler tapacak degilsiniz.
Sizin dininiz size, benim dinim banadir...
MAUN SURESI
Bismillahirrahmanirrahim 1-2. Arkadan çekistirmeyi, yüze karsi eglenmeyi âdet edinen herkesin vay haline! /O ki, mal toplam ve onu sayip durmustur. 3. (O), malinin kendisini ebedi kilacagini zanneder. 4. Hayir! And olsun ki o, Hutameye atilacaktir. 5. Hutamenin ne oldugunu bilir misin? 6,7. Allahin, tutusturulmus, (yandikça) tirmanip kalplerin ta üstüne çikan atesidir. 8-9. Onlar (bu atesin içinde) uzatilmis sütunlara baglanmislar ve o vaziyette o (ates) üzerlerine kapatilmistir.
AYET-EL KURSI
Âyet-el Kürsî Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ tehuzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yesfeu indehû illâ biiznihi. yalemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne biseyin min ilmihî illâ bimâ sâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hifzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm | |
|